Társkereső Románia

jegyezz meg

Társkeresés Románia (Románia)

Romániai párkereső vagy és szeretnéd, ha a társad is helybéli lenne? 221 társkereső tag vár rád Románia és környékéről!


Ha társkereső akkor Párom.hu! Miért? Mert ez a társkereső bővül a leggyorsabban, naponta 500 új társkereső regisztrál egy jól sikerült randi reményében. Egyedülálló módon nálunk távolság és nem csak megye alapján kereshetsz! Kis falu pár km-es körzetében keresel párt? Nekünk nem gond! Ha más társkereső oldalakat is kipróbáltál, de csalódtál, akkor itt a helyed! Nálunk találhatod a legtöbb új és egyedi társkereső funkciót, amivel a társkeresés gyerekjáték. Könnyen kezelhetőek funkcióink, hiszen gyakorlott társkereső felhasználók segítettek az ergonomikus kialakításban. Ne add fel, statisztikáink szerint a parom.hu társkereső az, ahol a legnagyobb az esély a pártalálásra. A regisztrált társkeresők 60%-a 2 hónapon belül részese lesz egy randinak és 45%-uk 3 hónap után komoly kapcsolat-ra talál, így többé nem számít társkereső tagnak. A Párom.hu társkereső adatlapjai, fényképei moderáltak, ami azt jelenti, hogy csak komoly kapcsolatra vágyó társkeresők ellenőrzött adatai kerülhetnek fel.Társkeresés Ausztriában

A Románia területén lévő Erdélyben és Székelyföldön élő magyarok számára a társkeresés igazán érdekes pálya lehet, ha nem élőben és helyben sikerül megtalálniuk életük párját. Míg az átlag netes társkereső igyekszik a lakhelyéhez képest a legszűkebb földrajzi területen párra lelni, a tapasztalatok szerint a társkereső alkalmazás segítségével ismerkedő erdélyiek esetében számtalan varáció merülhet fel. Van a helyi társkereső, aki szintén Erdélyben élő társat szeretne találni, van, aki akár Magyarországra is költözne magyar párja miatt. Vannak olyan, régóta Magyarországon élő erdélyiek - ők főként ötven-hatvan feletti társkeresők -, akik a magyarországi társkeresők közül inkább az erdélyi származásúakat részesítik előnyben... és ezek csak a legtipikusabbak helyzetek.
Az ingyenes társkereső regisztráció és egy beszélgetős oldal mindenképpen megkönnyíti az országhatárokon átívelő ismerkedés kezdetét. A társkereső nők és a társkereső férfiak abban egyetértenek, hogy ha komoly kapcsolat van kialakulóban, akkor kár az időt vesztegetni, minél hamarabb jobb találkozni. Amikor azonban az egész távkapcsolatként indul, nyilván mindkét fél tisztában van vele, hogy már az első randi megszervezése is nehézségekbe ütközhet, ám valójában ez csak találékonyság kérdése - a 16 erdélyi megyében pedig annyi jó hely van, ahol találkozni érdemes!

Kultúra mindenütt

Erdély maga a kultúra, így nehéz lenne ezen a téren külön kiemelni bármit is, az viszont biztos, hogy az igazán autentikus helyeket, ízeket, dallamokat és programokat az Erdély és Moldva határán levő Gyimesekben, valamint a Kolozsvártól nyugatra eső Kalotaszeg környékén kikerülni sem lehet.

A Sóvidék legismertebb fazekasfalva, Korond olyan, mint egy teljes településre kiterjedő kirakodóvásár. A főút teljes hosszában virágos-mázas kerámiák, fonott kosarak és egyéb sóvidéki ajándéktárgyak kaphatók; igazi erdélyi szuvenírt itt érdemes választani.

A Csíkszereda melletti Csíksomlyót talán még a nem keresztény társkeresés híveinek sem kell külön bemutatni, annyira fontos és nevezetes zarándokhely Románia közepén. A híres pünkösdi csíksomlyói búcsú a szabadtéri misével minden évben több százezer hívőt vonz ide a falu melletti völgybe, de a grandiózus eseményen kívül is érdemes Hargita megye ezen részére ellátogatni.

Erdély kiterjedt területén meglehetősen sok világörökségi helyszín is van, többek között az erődtemplomos falvak, a dák erődítmények és Máramaros havasi építészetre jellemző fatemplomai is közéjük tartoznak. Akiknek nincs idejük teljes Erdélyt bebarangolniuk, de mégis a legtöbbre kíváncsiak belőle, azok Nagyszebenben feltétlenül keressék meg az ASTRA múzeumot a Fiatal-erdőben. Ez egész Európa legnagyobb szabadtéri népművészeti múzeuma, sok-sok tájegységről összesen több mint 400 tradicionális épület - lakóházak, kúriák, malmok, templomok - kapott itt helyet.

Bármerre is jártok, remek sport errefelé a székelykapu-vadászat is, vagyis az útközben utatokba kerülő, szebbnél szebb, festett és faragott, cirkalmas motívumokkal díszes székelykapuk megörökítése.

Mesés randi helyek Erdély várainál

A várak és templomok szerelmesei számára az egyik kiváló úti cél Berethalom a történelmi Királyföldön. Szeben megye 15. századi szász erődtemploma szintén a Világörökség része, ezen a településen tényleg minden apró részletből történelem árad.

Innen mindössze 30 kilométerre van Segesvár, Óvárosának macskakövekkel burkolt utcái és színes házai kihagyhatatlan látványosságnak számítanak. Ez a kelet-európai térség legjobban konzervált középkori városa - a régi várfalakból kilenc még ma is áll -, ezért is került fel szintén a világörökségi listára, és nyilván ezért rendeznek itt minden évben középkori fesztivált.

Váras tematikában igazán kár lenne kihagyni a Mikszáth Kálmán író által egyenesen a várak királyának nevezett Vajdahunyadi Várat. A Korvin Kastélyként is ismert csoda a 14-15. században épült, eredetileg a Hunyadi család birtokközpontja volt, később a Bethlen családhoz került, és gyakorlatilag folyamatosan restaurálják. Roppant látványos műemlék, igazán megérdemelte, hogy lemásolják: a budapesti Városligetben lévő mesebeli kastélyt ennek alapján tervezte meg Alpár Ignác.

Legendás tavak Erdélyben

A Szent Anna-tó egy kialudt vulkáni kréterben hullámzik, fürdeni már nem lehet benne, a környékét viszont érdemes bejárni, főleg a gyönyörű (és védett) Mohos tőzegláp mocsarait. A helyi idegenvezetők itt készségesen demonstrálják azt is, miért is igaz az az ősi székely mondás, miszerint a medve nem játék - ezt nem árt tudni, ha netán sikerül egy véletlen randi a macival.

Szintén nagy kedvenc a Gyilkos-tó, melynek fő különlegességét az adja, hogy egy fenyőerdő maradványai, csonka fatörzsek állnak ki belőle. A tó kialakulásához egy szívszorító szerelem legendája is kötődik, érdeklődjetek a gyergyói Földes Eszter meséje után!

A Medve-tó a világ legnagyobb heliotermikus tava. Ez magyarul annyit jelent, hogy az alapvetően sós tó felszínén állandóan egy réteg kisebb sűrűségű édesvíz van, amely a napsütés melegének köszönhetően egyszerűen megakadályozza, hogy az alatta lévő sós víz kihűljön. Általában június elején a legmelegebb a víz, de átlagban a 40 fokot mindig eléri - a sós víz miatt pedig még úszni sem kell tudni ahhoz, hogy Szovátán lebegjetek-csobbanjatok.

Barlangok, hegyek és az élet sója

A közeli Parajdon a sóval más halmazállapotban találkozhattok: a híres sóbánya megdöbbentően profi kiépítésének köszönhetően tulajdonképpen föld alatti vidámparknak és pihenőhelynek számít, gyógyító levegővel. Ehhez hasonló az egyszerre ősi és futurisztikus hangulatú Tordai sóbánya is, ahová szintén nem két percre ugrik be az ember, hogy antiallergén levegőt szívjon. Itt még óriáskerék is van, és lehet csónakázni a mélyben fekvő bányatavon - éttermet és kápolnát természetesen mindkét sóbarlangban találunk.

A hegyi túrázók számára Erdély maga a Paradicsom, több élet is kevés lenne minden jelentős hegyvidéket bejárni itt. Ha csak egyet lehet választani - jó kondiban lévő csajok és pasik előnyben -, akkor a Székelyek Szent Hegyére, a vulkanikus eredetű Madarasi Hargita 1801 méter magas csúcsára kapaszkodjatok fel mindenképpen. Ha könnyedebb túrákban gondolkodtok, akkor is vagány választás a Torockói-hegységben a Remetei sziklaszoros, ahol a két kilométer hosszú szurdokvölgyön vízben gázolva, vasfonatokba kapaszkodva lehet átkelni. Szintén csodás a séta a Gyilkos-tó szomszédságában a Békás-szoros fölötti út, és nagy klasszikusnak számít még Torockó, a skanzenfalu, amely valaha bányásztelepülés volt: itt az 1168 méteres Székelykő a cél.

Rövid ismertető


Románia Románia egyik tartománya / megyéje / országrésze / városa. Bővebben »


Párkereső hölgyek

Társkereső hölgyek Románia és környékéről:

Ingrid
26 éves
Bihar

Sziasztok! :-) 26 éves lány vagyok Partiumból, érdekel a pszichológia, szeretem a tengert, érdekelnek a nyelvek, s szeretek más kultúrákat! Én egy nagyon érzékeny nő vagyok, de az élet megedzett! Megpróbálom minden nehéz...
Emese
49 éves
Brassó

Brassói anyuka 7 éves kisfiával szeretné megtalálni egy elfogadó, józan életű, érzékeny, megbízható párját.
Eszter
46 éves
Brassó

Talán megtalálom a párom :-) Elvált vagyok, van egy 20 éves lányom. Jelenleg Erdélyben élek, de szeretnék Magyarországon új életet kezdeni.
Aranka
69 éves
Szatmás

Szeretem az irodalmat, a zenet ,a muveszeteket altalaban, a csaladomat es a munkamat. Tarsat keresek komolyan, veglegesen.
Piroska
39 éves
Románia egyéb

Azt hiszem inkább a tettek embere vagyok mint a szavaké. Ezért is nehéz most írni magamról. A hit meghatározója az életemnek. Nagyon szeretek olvasni, kézműveskedni. Egyedül sem érzem magam rosszul. Szeretem a humort és a jókedvű emberek társaságát. A többit majd személyesen annak, akit igazán...
izabel*
47 éves
Románia egyéb

Hát nem szeretem az ilyen két mondatos bemutatkozásokat...nem tudok mit irni magamról ilyen röviden.Szóval azért vagyok itt mint bárki más.És reménykedem,hogy megtalálom az életem párját.Végig futva az oldalakon,hihetetlen mennyi helyes pasi keresi a társát....,és nő is,persze.És mégis milyen...
Heni
23 éves
Románia egyéb

Te hogy gondolod ezt? Én nagyon bonyolult és problémás csaj vagyok. Elég hisztis makacs féltékeny és lökött. De nagyon tudok szeretni és ha valakit szeretek azt örökké szeretem csak van akinek nem elég ami én vagyok de ez van, magamnal nem tudok és nem is akarok se több se kevesebb lenni.
Romola
43 éves
Temes

Kereslek teged aki mas vagy mint a modern atlag ember es hiszel abban hogy van olyan kapcsolat amely egy eletre valo.En hiszek:-)
Imola
46 éves
Románia egyéb

Komoly kapcsolatot keresek, ami nemcsak barátságon és mély érzelmeken alapul, hanem egy igazi szövetségen. Csinos, jó megjelenésű vagyok, református vallású, értelmiségi családból származom. Számomra fontosak az olyan erkölcsi értékek, mint a megbecsülés, a szeretet, az odafigyelés, a harmónia....
Babi
51 éves
Románia egyébPárkereső urak

Társkereső urak Románia és környékéről:

Mihaly
31 éves
Kovászna

szeretek setalni az erdoben szeretek dolgozni szorakozni baratkozni emberekel hobbim rejvenyfejtes szeretnek egy megbiszhato not magammele akivel jo egyutt lenni
Zoltán
43 éves
Kolozs

Hiszek a találkozás életet meghatározó jellegében, hiszek ennek csodákat hordozó erejében... Véletlenül kerültem ide, bár... nem a véletlenben hiszek...
Csaba
51 éves
Románia egyéb

Fontosnak tartom, hogy mások mit gondolnak rólam, mivel társaságkedvelő típus vagyok. Szabadidőmben igyekszem minél több új dolgot kipróbálni.Úgy gondolom, hogy összefogással bármit el lehet érni. Az ember legyen lelkiismeretes és nyitott másokkal szemben.Nem vagyok zárkózott! Szeretem körülvenni...
Dodo
53 éves
Románia egyéb

Az emberi értékekkel teli igaz tarsat keresem,ebben a fejetetejére álló világban. Komoly kapcsolat céljából vagyok itt.
Misi
47 éves
Kovászna

Nem nagyon jarpok tarsasasgba, inkabb otthon olvasok, zenet hallgatok. Hozzam hasonlo beallitottsagu, komoly nok levelet varom.
Richard
22 éves
Kolozs

Röviden és tömören: rendes. Lehet nem 150%-ban az amiről álmodtál, de 100% az amivel jól jársz ha megismersz.
Csaba
32 éves
Máramaros

Szeretem az életet. Szeretek sportolni. Sokat mosolygok. :) Romantikusnak tartom magam. :) Komoly kapcsolatra vágyom. :) Próbálom mindenben a jót meglátni, és ha nem sikerül, akkor azt, hogy mit tanulhatok egy adott rossz helyzetből. Sok okosságot lehetne még ide írni, de talán fölösleges,...
Rob
23 éves
Maros

Introvertált, magányos, szerény, aki csevegésre, akár kapcsolatra is vágyik. A valós életben elég nehezen nyilok meg.
Levente
40 éves
Maros

Ismerkedni írásban tényleg nehéz, de egy kezdetnek jó lehet. A valódi megismerés csakis személyesen az igazi :)
Csaba
51 éves
Hargita

Őszinte, komoly és még mindig fiatalos.Szeretek uzazni, kirándulni, szeretem a sportot ,zenét, színházat.


Sikertörténetek

társkereső sikertörténet

Először is azzal szeretném kezdeni, hogy igazi társat találni a mai világban nagyon nehéz dolog. Főként akkor, ha valaki olyan zárkózottan éli az életét, mint ahogy én is.

tovább


társkereső sikertörténet

A megismerkedésünk olyan történet, amit „utolsó esélyes"-nek lehet mondani; mind a ketten a nagybetűs „Társat” kerestük, egy olyan társat, akit szerethetünk, aki szeret és akivel kézen fogva haladhatunk az úton tovább. A kérdés kezdettől fogva ott motoszkált mindkettőnkben: létezik...

tovább


társkereső sikertörténet

Viktor 2011 november utolsó napjaiban írt nekem először levelet, akkor nagyjából egy hónapja voltam nálatok regisztrálva.

tovább

További ajánlatunk

Copyright 2003-2020. Minden jog fenntartva. A Párom.hu név és logo az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. bejegyzett védjegye.

A nyomtatott oldal webcíme: https://www.parom.hu/tarskereso/romania
Nyomtatás dátuma: 2020-01-25 20:37:33