Társkereső Románia

jegyezz meg

Társkeresés Románia (Románia)

Románia-i párkereső vagy és szeretnéd, ha a társad is helybéli lenne? 205 társkereső tag vár rád Románia és környékéről!


Ha társkereső akkor Párom.hu! Miért? Mert ez a társkereső bővül a leggyorsabban, naponta 500 új társkereső regisztrál egy jól sikerült randi reményében. Egyedülálló módon nálunk távolság és nem csak megye alapján kereshetsz! Kis falu pár km-es körzetében keresel párt? Nekünk nem gond! Ha más társkereső oldalakat is kipróbáltál, de csalódtál, akkor itt a helyed! Nálunk találhatod a legtöbb új és egyedi társkereső funkciót, amivel a társkeresés gyerekjáték. Könnyen kezelhetőek funkcióink, hiszen gyakorlott társkereső felhasználók segítettek az ergonomikus kialakításban. Ne add fel, statisztikáink szerint a parom.hu társkereső az, ahol a legnagyobb az esély a pártalálásra. A regisztrált társkeresők 60%-a 2 hónapon belül részese lesz egy randinak és 45%-uk 3 hónap után komoly kapcsolat-ra talál, így többé nem számít társkereső tagnak. A Párom.hu társkereső adatlapjai, fényképei moderáltak, ami azt jelenti, hogy csak komoly kapcsolatra vágyó társkeresők ellenőrzött adatai kerülhetnek fel.Társkeresés Ausztriában

A Románia területén lévő Erdélyben és Székelyföldön élő magyarok számára a társkeresés igazán érdekes pálya lehet, ha nem élőben és helyben sikerül megtalálniuk életük párját. Míg az átlag netes társkereső igyekszik a lakhelyéhez képest a legszűkebb földrajzi területen párra lelni, a tapasztalatok szerint a társkereső alkalmazás segítségével ismerkedő erdélyiek esetében számtalan varáció merülhet fel. Van a helyi társkereső, aki szintén Erdélyben élő társat szeretne találni, van, aki akár Magyarországra is költözne magyar párja miatt. Vannak olyan, régóta Magyarországon élő erdélyiek - ők főként ötven-hatvan feletti társkeresők -, akik a magyarországi társkeresők közül inkább az erdélyi származásúakat részesítik előnyben... és ezek csak a legtipikusabbak helyzetek.
Az ingyenes társkereső regisztráció és egy beszélgetős oldal mindenképpen megkönnyíti az országhatárokon átívelő ismerkedés kezdetét. A társkereső nők és a társkereső férfiak abban egyetértenek, hogy ha komoly kapcsolat van kialakulóban, akkor kár az időt vesztegetni, minél hamarabb jobb találkozni. Amikor azonban az egész távkapcsolatként indul, nyilván mindkét fél tisztában van vele, hogy már az első randi megszervezése is nehézségekbe ütközhet, ám valójában ez csak találékonyság kérdése - a 16 erdélyi megyében pedig annyi jó hely van, ahol találkozni érdemes!

Kultúra mindenütt

Erdély maga a kultúra, így nehéz lenne ezen a téren külön kiemelni bármit is, az viszont biztos, hogy az igazán autentikus helyeket, ízeket, dallamokat és programokat az Erdély és Moldva határán levő Gyimesekben, valamint a Kolozsvártól nyugatra eső Kalotaszeg környékén kikerülni sem lehet.

A Sóvidék legismertebb fazekasfalva, Korond olyan, mint egy teljes településre kiterjedő kirakodóvásár. A főút teljes hosszában virágos-mázas kerámiák, fonott kosarak és egyéb sóvidéki ajándéktárgyak kaphatók; igazi erdélyi szuvenírt itt érdemes választani.

A Csíkszereda melletti Csíksomlyót talán még a nem keresztény társkeresés híveinek sem kell külön bemutatni, annyira fontos és nevezetes zarándokhely Románia közepén. A híres pünkösdi csíksomlyói búcsú a szabadtéri misével minden évben több százezer hívőt vonz ide a falu melletti völgybe, de a grandiózus eseményen kívül is érdemes Hargita megye ezen részére ellátogatni.

Erdély kiterjedt területén meglehetősen sok világörökségi helyszín is van, többek között az erődtemplomos falvak, a dák erődítmények és Máramaros havasi építészetre jellemző fatemplomai is közéjük tartoznak. Akiknek nincs idejük teljes Erdélyt bebarangolniuk, de mégis a legtöbbre kíváncsiak belőle, azok Nagyszebenben feltétlenül keressék meg az ASTRA múzeumot a Fiatal-erdőben. Ez egész Európa legnagyobb szabadtéri népművészeti múzeuma, sok-sok tájegységről összesen több mint 400 tradicionális épület - lakóházak, kúriák, malmok, templomok - kapott itt helyet.

Bármerre is jártok, remek sport errefelé a székelykapu-vadászat is, vagyis az útközben utatokba kerülő, szebbnél szebb, festett és faragott, cirkalmas motívumokkal díszes székelykapuk megörökítése.

Mesés randi helyek Erdély várainál

A várak és templomok szerelmesei számára az egyik kiváló úti cél Berethalom a történelmi Királyföldön. Szeben megye 15. századi szász erődtemploma szintén a Világörökség része, ezen a településen tényleg minden apró részletből történelem árad.

Innen mindössze 30 kilométerre van Segesvár, Óvárosának macskakövekkel burkolt utcái és színes házai kihagyhatatlan látványosságnak számítanak. Ez a kelet-európai térség legjobban konzervált középkori városa - a régi várfalakból kilenc még ma is áll -, ezért is került fel szintén a világörökségi listára, és nyilván ezért rendeznek itt minden évben középkori fesztivált.

Váras tematikában igazán kár lenne kihagyni a Mikszáth Kálmán író által egyenesen a várak királyának nevezett Vajdahunyadi Várat. A Korvin Kastélyként is ismert csoda a 14-15. században épült, eredetileg a Hunyadi család birtokközpontja volt, később a Bethlen családhoz került, és gyakorlatilag folyamatosan restaurálják. Roppant látványos műemlék, igazán megérdemelte, hogy lemásolják: a budapesti Városligetben lévő mesebeli kastélyt ennek alapján tervezte meg Alpár Ignác.

Legendás tavak Erdélyben

A Szent Anna-tó egy kialudt vulkáni kréterben hullámzik, fürdeni már nem lehet benne, a környékét viszont érdemes bejárni, főleg a gyönyörű (és védett) Mohos tőzegláp mocsarait. A helyi idegenvezetők itt készségesen demonstrálják azt is, miért is igaz az az ősi székely mondás, miszerint a medve nem játék - ezt nem árt tudni, ha netán sikerül egy véletlen randi a macival.

Szintén nagy kedvenc a Gyilkos-tó, melynek fő különlegességét az adja, hogy egy fenyőerdő maradványai, csonka fatörzsek állnak ki belőle. A tó kialakulásához egy szívszorító szerelem legendája is kötődik, érdeklődjetek a gyergyói Földes Eszter meséje után!

A Medve-tó a világ legnagyobb heliotermikus tava. Ez magyarul annyit jelent, hogy az alapvetően sós tó felszínén állandóan egy réteg kisebb sűrűségű édesvíz van, amely a napsütés melegének köszönhetően egyszerűen megakadályozza, hogy az alatta lévő sós víz kihűljön. Általában június elején a legmelegebb a víz, de átlagban a 40 fokot mindig eléri - a sós víz miatt pedig még úszni sem kell tudni ahhoz, hogy Szovátán lebegjetek-csobbanjatok.

Barlangok, hegyek és az élet sója

A közeli Parajdon a sóval más halmazállapotban találkozhattok: a híres sóbánya megdöbbentően profi kiépítésének köszönhetően tulajdonképpen föld alatti vidámparknak és pihenőhelynek számít, gyógyító levegővel. Ehhez hasonló az egyszerre ősi és futurisztikus hangulatú Tordai sóbánya is, ahová szintén nem két percre ugrik be az ember, hogy antiallergén levegőt szívjon. Itt még óriáskerék is van, és lehet csónakázni a mélyben fekvő bányatavon - éttermet és kápolnát természetesen mindkét sóbarlangban találunk.

A hegyi túrázók számára Erdély maga a Paradicsom, több élet is kevés lenne minden jelentős hegyvidéket bejárni itt. Ha csak egyet lehet választani - jó kondiban lévő csajok és pasik előnyben -, akkor a Székelyek Szent Hegyére, a vulkanikus eredetű Madarasi Hargita 1801 méter magas csúcsára kapaszkodjatok fel mindenképpen. Ha könnyedebb túrákban gondolkodtok, akkor is vagány választás a Torockói-hegységben a Remetei sziklaszoros, ahol a két kilométer hosszú szurdokvölgyön vízben gázolva, vasfonatokba kapaszkodva lehet átkelni. Szintén csodás a séta a Gyilkos-tó szomszédságában a Békás-szoros fölötti út, és nagy klasszikusnak számít még Torockó, a skanzenfalu, amely valaha bányásztelepülés volt: itt az 1168 méteres Székelykő a cél.

Rövid ismertető


Románia Románia egyik tartománya / megyéje / országrésze / városa. Bővebben »


Párkereső hölgyek

Társkereső hölgyek Románia és környékéről:

Emese
49 éves
Brassó

Brassói anyuka 7 éves kisfiával szeretné megtalálni egy elfogadó, józan életű, érzékeny, megbízható párját.
Romola
43 éves
Temes

Kereslek teged aki mas vagy mint a modern atlag ember es hiszel abban hogy van olyan kapcsolat amely egy eletre valo.En hiszek:-)
Tündi
49 éves
Hargita

Vidám vagyok kifele ,gondolkodó befele...Szeretek nagyokat aludni ,táncolni,együtt lenni a barátaimmal és szeretem a csoki izét...és még sok mindent,neked majd elárulom.Jaj és ami fontos....Erdélyben élek és büszke vagyok erre!!!!!!!!
Imola
46 éves
Románia egyéb

Komoly kapcsolatot keresek, ami nemcsak barátságon és mély érzelmeken alapul, hanem egy igazi szövetségen. Csinos, jó megjelenésű vagyok, református vallású, értelmiségi családból származom. Számomra fontosak az olyan erkölcsi értékek, mint a megbecsülés, a szeretet, az odafigyelés, a harmónia....
Krisztina
48 éves
Románia egyéb

Szeretnék ismerkedni tartós kapcsolat céljából.Magamról annyit,hogy szeretem a természetet,az állatokat,szeretek kirándulni és utazni.Nagyon szeretem a zenét,kedvenc sportom a műkorcsolya és a Forma 1. Elvárásaim egy társtól az,hogy őszinte legyen, megbízható,lehessen számítani rá jóban rosszban.
Aranka
69 éves
Szatmás

Szeretem az irodalmat, a zenet ,a muveszeteket altalaban, a csaladomat es a munkamat. Tarsat keresek komolyan, veglegesen.
Erzsébet
62 éves
Szatmás

Üdvözöllek kedves látogató ! Koromhoz illő társamat keresem egy férfi személyében az elkövetkezendő harminc-negyven évre.Romániában ,azon belül Szatmár-megyében élek,közel a határhoz.Egyszerű nő vagyok és egyszerűen élek.Nem keresek sem királyfit sem világfit. Légy őszinte és becsületes ,mert én...
Reka
58 éves
Románia egyéb

Komoly,őszinte,barátságos őzvegy nő vagyok,ugyanilyen barátot,társat keresek.Az az igazi barát aki fogja a kezed,és megérinti a szived!!Nem vagyok előfizető!
Tünde
40 éves
Maros

Jo kedvü, megbizhato, hatarozott, celtudatos vagyok. Egyedul nevelem kislanyom. A komolytalansagot es a felrevezetest nem birom. Szeretek olvasni, setalni, sportolni,mozi...stb. Valaszolni nem tudok irj
Hajnal
61 éves
Hargita

Egyszeru videken elo 7 eve ozvegy vagyok.Szeretnek meg egyszer en is Boldog lenni , hiszem,hogy valamikor ram talal szivem parja.Szeretnek valakihez tartozni es jokat beszelgetni, nevetni mint valamikor regen.Remelem 50 utan is letezik napocska aki bepillant a maganyos emberek eletebe es egy...


Párkereső urak

Társkereső urak Románia és környékéről:

Leonardó
40 éves
Románia egyéb

Üdv őszinte embernek tartom magam de ha kiváncsi vagy rá ismerj meg ha felkeltem az érdeklődésedet vagy ha szinpatikusnaktalálsz irj rám kőszőnőm hogy elolvastad szép napot mindenkinek
Csaba
32 éves
Máramaros

Szeretem az életet. Szeretek sportolni. Sokat mosolygok. :) Romantikusnak tartom magam. :) Komoly kapcsolatra vágyom. :) Próbálom mindenben a jót meglátni, és ha nem sikerül, akkor azt, hogy mit tanulhatok egy adott rossz helyzetből. Sok okosságot lehetne még ide írni, de talán fölösleges,...
Szabi
30 éves
Szatmás

Hali én egy hétköznapi srác vagyok aki szetne egy komoly kapcsolatot mint minden normális ember csak meg kell találnom az igazit remélem sikerrel járok.
Levente
40 éves
Maros

Ismerkedni írásban tényleg nehéz, de egy kezdetnek jó lehet. A valódi megismerés csakis személyesen az igazi :)
Dodo
52 éves
Románia egyéb

Az emberi értékekkel teli igaz tarsat keresem,ebben a fejetetejére álló világban. Komoly kapcsolat céljából vagyok itt.
Imre
43 éves
Szatmás

keresek egy lanyt aki eletvidam,jo humoru es egyben komoj is tud lenni, szeretnek meg ismerkedni hozzam, kozel leve, korban es gondolkodasban kozel allo holgyel
Gabor
41 éves
Románia egyéb

Irhatnek itt barmit, a szemelyes talalkozas hive vagyok. Ott 10 perc alatt kiderul, hogy van-e kozos hullamhossz vagy sem.
Ferenc
52 éves
Románia egyéb

Utazást, kirándulást, hegymászást, túrákat, úszást, motorozást, vizisízést, sízést és természetet kedvelő ember vagyok. Nyári programjaim közé tartozik a lakókocsis utazás a Görög tengerpartokra, télen rendszeresen sízni járok. Fontos számomra a megbízhatóság, őszinteség. Gyűlölöm a hazudozást, ...
Ferenc
52 éves
Románia egyéb

Utazást, kirándulást, hegymászást, túrákat, úszást, motorozást, vizisízést, sízést és természetet kedvelő ember vagyok. Nyári programjaim közé tartozik a lakókocsis utazás a Görög tengerpartokra, télen rendszeresen sízni járok. Fontos számomra a megbízhatóság, őszinteség. Gyűlölöm a hazudozást, ...
Levente
27 éves
Románia egyéb

Székelyudvarhelyen élek, 25 éves vagyok. Fenyéden dologozom egy kis vállalkozásban termelés vezetőként, ahol egyedi és kisszériás műanyag termékeket készítünk műgyantából és üvegszálból, mint például : kajakokat, terepjárókra keménytető, puffokat, nagy lámpatesteket stb. Szabadidőmben különböző s...


Sikertörténetek

társkereső sikertörténet

Szeretnénk köszönetet mondani, hogy voltak/vannak! Mi történetünk 2007.11.18-án kezdődött, akkor kaptam az első levelet a Szerelmemtől!

tovább


társkereső sikertörténet

Én 2010 Decemberében regisztráltam. Írtam pár üzenetet lányoknak de sehol semmi. Mindig azt kaptam vissza hogy hát éppen válok, és van egy gyermekem, és ez nem fér bele a mai nők életébe. :( hmm.... Fel is adtam addig amíg meg nem kerestek engem. ENGEM???? hűha.

tovább


társkereső sikertörténet

Sosem gondoltam volna hogy egy nap én is a sikersztorimat gépelhetem, amikor még másokét olvasgattam, miután frissen regisztráltan, 2015 április végén. Egy hosszú (majdnem 7 év) és megfáradt kapcsolaton voltam túl és mint életem során jópárszor, újra egy társkeresőn kötöttem ki, lévén minden ellenpr...

tovább

További ajánlatunk

Copyright 2003-2019. Minden jog fenntartva. A Párom.hu név és logo az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. bejegyzett védjegye.

A nyomtatott oldal webcíme: https://www.parom.hu/tarskereso/romania
Nyomtatás dátuma: 2019-11-12 01:17:08