Szerelem egyetem

jegyezz meg

szerelem egyetem, 5. lecke

Kapcsolatfelvétel


Általános tapasztalat a világ minden társkereső oldalán, hogy az első levelek nagy része meglehetősen sutára sikeredik, és persze minél több ilyen levelet kap az ember, annál lelombozóbb a dolog. Pedig itt sokkal több időd van átgondolni, milyen szöveggel is közelítsd meg a kiszemeltedet, mint élőben. Használd ki ezt az előnyt, fogadd meg a tippjeinket, és csináld igazán jól!

Ki kezdeményezzen?

Még mindig vannak olyanok, akik szerint a férfi dolga a kezdeményezés, mások szerint a 21. században már rég egyenjogúság van ezen a téren is. Szerintünk pedig egy társkeresőn, ahová elvileg mindenki pártalálás céljából regisztrált, az a legjobb, ha mindig megragadod a kínálkozó alkalmat, bármelyik nemhez is tartozol. Ha tetszik a másik adatlapja, nyugodtan üzenj neki, ne várj arra, hogy ő észrevesz-e a digitális tömegben.


Megszólítás

Nem akarunk túl konzervatívnak tűnni, de legalább az első levelet illik egy tisztességes megszólítással kezdeni. Egy „Szia” vagy egy „Kedves...” indítást mindenki megérdemel, a pszichológusok szerint pedig mindenkinek jól esik, ha a nevén szólítják, szóval még ha sablonlevelet is írsz, arra figyelj oda, hogy a megszólítás személyes legyen.


Sablon vagy nem sablon?

A sablonlevelek nagy hátránya, hogy könnyű felismerni őket, és ha az embernek az az érzése, hogy ugyanezt a levelet száz másik társkereső is megkapta, érthető, hogy nem szívesen válaszol. Ugyanakkor arra sincs mindenkinek ideje, hogy minden potenciális partnernek teljesen személyre szabott levelet küldjön. Áthidaló megoldásként jó lehet a „félsablon”: bizonyos - elsősorban saját magadra vonatkozó - dolgokat elmenthetsz sablonként, de a kiszemeltre vonatkozó részeket mindig igazítsd a másik fél adatlapjához.


Olvastad?

Szörnyen elkeserítő, ha az első levélben olyan kérdéseket kap az ember, amire a válaszok ott vannak az adatlapján: jó eséllyel feltételezhető, hogy a levél küldője arra sem vette a fáradságot, hogy rendesen végigolvassa a bemutatkozót. Ugyanez a helyzet akkor is, ha valaki úgy ír, hogy közben egyáltalán nem fér bele az „ideális jelölt” tartományba. Tartsuk tiszteletben, hogy a másik valószínűleg nem véletlenül adott meg bizonyos paramétereket és preferenciákat a leendő társára vonatkozóan.


Nem kell regény

Első levélként a túl hosszú szóáradat pont olyan elrettentő lehet, mint a semmitmondó „hogy vagy?”, „tetszel”, „ismerkedünk?” típusú (sehová sem vezető) egyszavas üzenetek. Az optimális terjedelem mindössze néhány mondat, amelyben szó esik rólad is és a másikról is, és van benne még valami személyes utalás is, ami már elindíthat egy további beszélgetést. Ahogy a bemutatkozónál, itt is döntő lehet a helyesírás, az ellenőrzést mindenképp érdemes átfuttatni a kész levélen.

Extra tipp a szakértőtől

Olvasd el, amit leírtál: elmondanád ugyanezt szemtől szembe is, ha élőben szólítanád le a másikat? Szeretnéd, ha erre a levélre emlékeznétek, amikor arról meséltek majd, hogy így kezdődött a kapcsolatotok? Ha igen, máris nyomhatod a „Küldés” gombot.

Zoosk.com

Bókok és humor

Ha meg tudod nevettetni, máris nyerő vagy - ez persze nem azt jelenti, hogy mindenáron erőltetni kell a poénkodást, de sokat segít, ha humorba tudod csomagolni a mondandódat. Bókolni ér, de ha ránk hallgatsz, ne a külsejét dicsérd. A szép szemén kívül biztos meg tudsz nevezni mást is, ami felkeltette a figyelmedet az adatlapján: a stílusa, a céljai, az állatszeretete, vagy épp hogy jól áll neki a kalap azon a fotón... Itt is az a fontos, hogy a másik fél érezze, tényleg személyesen neki íródik a levél, illetve hogy a személyisége is érdekel, nem csak a kinézete.


Találd meg a közös pontokat

Ha válaszban és további kommunikációban reménykedsz (máskülönben miért is írnál?), finom eszközökkel meg kell győznöd a másikat arról, hogy érdemes még beszélnetek, mert több közös dolog is van bennetek. Nem kell listákkal lerohannod, 2-3 jól célzott, személyre szabott, de nem nyomulós kérdés elsőre pont elég.« Vissza a leckék listájához Következő lecke »
Copyright 2003-2021. Minden jog fenntartva. A Párom.hu név és logo az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. bejegyzett védjegye.

A nyomtatott oldal webcíme: https://www.parom.hu/szerelemegyetem/5
Nyomtatás dátuma: 2021-01-25 17:58:06