Szerelem egyetem

jegyezz meg

szerelem egyetem, 3. lecke

Legyen három jó fotód!


Hacsak nem kifejezetten plátói levelezés a célod, akkor az adatlapod legfontosabb része a fotóalbum lesz. Társkeresésnél igenis számít a külső, egy társkereső oldalon pedig az is, hogy ezt hogyan prezentálod.

Bizonyítottan működő tippek

Mutasd meg magad

Induljunk ki abból, hogy nem egy modellügynökségnek akarod eladni magad, szóval nyugodtan kinézhetsz hétköznapi embernek - és nyilván az sem utolsó szempont, hogy az élő találkozáskor gond nélkül egymásra ismerjetek a fotók alapján.


Mindenből egy kicsit

3-5 jól megválasztott fotóval már egész összetett képet mutathatsz magadról - a külsődről és a személyiségedről is. Ha van az albumban közeli arckép, egész alakos fotó, kedvelt tevékenység közben készült kép (az evés és ivás nem számít hobbinak), esetleg olyan, amin az is látszik, hogy van társasági életed, azzal máris jó beszélgetésindító alapot nyújthatsz az érdeklődőknek.

Extra tipp a szakértőtől

„A felmérések szerint azok számíthatnak a legnagyobb érdeklődésre, akiknek legalább négy fotójuk van feltöltve. Fontos még, hogy a képek minél frissebbek legyenek, legyen köztük egész alakos és szabadban készült fotó is, és lehetőség szerint ne egy szelfi legyen az elsődleges profilképed.”

Match.com

Nők vs. férfiak

A fotókra is igaz, hogy a két nemnek nem ugyanaz a stílus jön be. A statisztikák alapján a nők a beltérben, a férfiak pedig a szabadban készült képeken tűnnek vonzóbbnak. A nők a büszkeséget, férfiasságot sugárzó fotókra buknak, míg a férfiaknak inkább a jókedvűnek látszó nők fotói tetszenek. Vigyázni kell az állatos fotókkal: a kedvencekkel fotózkodó férfiak több pluszpontot gyűjthetnek be, mint a kutyás-macskás fotóval rendelkező nők.


Összhang

Erősen ajánlott, hogy a fotó és a bemutatkozás harmóniában álljon egymással. A „konzervatív, családcentrikus vagyok” szöveg valahogy hiteltelennek tűnik egy 80%-ban dekoltázsból álló kép mellett, de az is nagy öngól, ha a menő kocsikkal és egzotikus nyaralóhelyeken pózoló társkereső még ki is hangsúlyozza a leírásban, hogy pénzéhes, anyagias emberek kerüljék...

Extra tipp a szakértőtől

„Az arcunk bal oldala jobban tükrözi az érzelmeket, így ezt érdemes a kamera felé fordítani (ha pedig a jobb oldali profilod az előnyösebb, csalhatsz a kép függőleges tükrözésével).”

Kis pszichológiai trükk

Az elsődleges profilfotód legyen elég jó, de ne a legjobb képedet tedd ide - szerezz pozitív meglepetést azoknak, akik végigkattintják az albumodat!

Kerülendő baklövések

Rossz minőségű fotók

Ebbe a kategóriába tartozik az összes homályos, pixeles vagy hangyatalp méretű kép, csakúgy, mint az agyoneffektelt és szétretusált társaik. Ennél a résznél senki nem kíváncsi arra, hogy milyen filtereket tudsz használni. Szintén nem túl vonzóak azok a képek, amelyekről nyilvánvalóan levágtak egy másik személyt - mindig felmerül a gyanú, hogy eredetileg az exed volt rajta.


Szelfi

Bár kézenfekvő megoldásnak tűnik, az üzenete nem túl jó. Magamutogatást és túlzott erőlködést éppúgy sugallhat, mint komolytalanságot és kevés energiabefektetést. Egy-egy szelfi persze belefér az albumba, de ha csak szelfikből áll a felhozatal, az akár azt is sejtetheti, hogy egy barátod sincs, aki normális fotót csinálhatna rólad. Ami biztos: a csajoknak ritkán jön be az edzőtermi, tükrös-feszítős önportré, a pasikat pedig semmi nem fogja meg a napjában milliószor látható tucatszelfikben.


Műtermi fotók

Nyilván szabad megmutatni egy-egy jól sikerült profi fotót, de azon kívül, hogy ezek gyakran mesterkéltnek és merevnek tűnnek, általában csak ritkán tükrözik a valós kinézetet és személyiséget. A pózolós fotó helyett a pillanatkép mindig meggyőzőbb - minél természetesebb, annál jobb.


Rejtőzködés

A napszemüveg lehet menő meg titokzatos, de nagyjából mindent eltakar, ami fontos, így egy társkereső oldalon inkább arra utal, hogy takargatni valód van. Ugyanez a helyzet, ha csak egy apró pont vagy az egész képen, vagy háttal állsz. Lehet az ilyen kép áthidaló megoldás, ha nem akarod a nagy nyilvánosság elé tárni az arcodat, de ebben az esetben kevesebb érdeklődőre vagy több olyan privát üzenetre számíthatsz, amiben rendes fotót kérnek.


Tájképek és társaik

Ha az ember virágcsokrokat, távoli Eiffel-tornyot vagy zöld mezőt akar nézegetni, akkor nem egy társkeresőn fog böngészni; ezzel mindent el is mondtunk a jelenségről.


Sztárfotók

Még a brit tudósoknak sem sikerült megfejteniük, hogy pontosan mi a céljuk azoknak, akik híres, vagy kevéssé ismert, ám dekoratív emberek fotóit töltik fel a sajátjuk helyett. Ne is ragozzuk ezt tovább, elég annyit hozzátenni, hogy a neten egy pillanat alatt ellenőrizhető a képek forrása...« Vissza a leckék listájához Következő lecke »
Copyright 2003-2021. Minden jog fenntartva. A Párom.hu név és logo az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. bejegyzett védjegye.

A nyomtatott oldal webcíme: https://www.parom.hu/szerelemegyetem/3
Nyomtatás dátuma: 2021-01-25 18:34:00