Szerelem egyetem

jegyezz meg

szerelem egyetem, 2. lecke

Jól kitöltött profil


Az online társkereséskor az adatlapod határozza meg az első benyomást, szó szerint ezen múlik, hogy felkelted-e mások érdeklődését és hogy kinek jelensz meg a keresési listájában. Nagyon nem mindegy hát, hogy mennyire veszed komolyan a kötelezően és a válaszhatóan kitöltendő adatok megadását.

Inkább az igazat

Ahogy az emberek az életben is szeretik mindig kicsit jobb színben is feltüntetni magukat, a társkeresőkön is sokan elfogadhatónak tartják a ferdítéseket. El lehet persze csalni plusz-mínusz néhány centit, kilót vagy évet, de amikor komoly kapcsolat a cél, nem igazán nyerő, ha eleve hazugságokkal indít az ember. A legtöbb ilyen „szépítésre” úgyis fény derül az első találkozón, jobb megspórolni az ebből fakadó felesleges (és kellemetlen) köröket.


Kis hazugság vagy nagy átverés?

A csúsztatások között talán a legsúlyosabb kategória, amikor a megadott családi állapot nem valós - ez nyugodtan nevezhető átverésnek is. Lehet, hogy könnyebb elvált státuszúként ismerkedni, de ha kiderül, hogy ez még csak távlati terv, esetleg igazán nincs is tervben, annak sosincs jó vége. Érzékeny téma lehet még az alkoholfogyasztás, a dohányzás, a vallás és a politika is, viszont ezekről sem ajánlott valótlanságot állítani, mert egyik sem az a terület, amiről élőben sokáig lehet titkolózni.

Extra tipp a szakértőtől

„A társkereső adatlapokon a füllentésre mindkét nem tagjai egyaránt hajlamosak, de jellemzően másról hazudnak. A férfiak főként a magasságukról és az elvárt kapcsolat jellegéről lódítanak, a nők leginkább a testsúlyukkal kapcsolatban csalnak. Az életkor kreatív kezelése mindkét nemre jellemző lehet, de míg a férfiak a konkrét születési időn ferdítenek, a nők nagyobb valószínűséggel fogják több éves fotókkal elősegíteni a megtévesztést.”

OKCupid

Extrák

Egy kapcsolat kimenetelét nyilván nem az fogja eldönteni, hogy ugyanazt a filmet kedvelitek-e legjobban, vagy egyezik-e a zenei ízlésetek. A További adatok mezőben megadható apróságokból viszont lehet következtetni például a hasonló érdeklődési körre, illetve kapcsolatfelvételkor jó beszélgetésindító lehet mindaz, ami ott olvasható, szóval nem árthat, ha ezeket a mezőket is kitöltöd.


Címkézd fel magad

Jellemcímkéink listájában több ezer szót és kifejezést találhatsz, amelyek még többet elárulhatnak rólad az adatlapodon. Válassz a több ezres szólistából, vagy kreálj újat, ami csak téged jellemez, és használd a címkéket a Keresőben is - lehet, hogy pont egy közös szó hoz össze benneteket.


Bemutatkozó szöveg

Sokaknak ez a rövidke leírás jelenti a legnagyobb gondot, így erre egy külön leckét szánunk. Elöljáróban annyit azért elárulunk, hogy a közvélekedéssel ellentétben egyáltalán nem mindegy, ki mit ír ide, tehát érdemes mellőzni a sablonokat, a semmitmondó idézeteket és a „megúszós” hadoválásokat.


Milyen az ideális?

Kedvességre, szemcsillogásra és mosolyszélességre sajnos nem lehet keresni. Az viszont több okból is lényeges, hogy az ideális jelölt számokban kifejezhető vagy kategorizálható paramétereit viszonylag pontosan megadd. Célszerű reálisan gondolkodni: a túl szigorú határokkal nagyon lecsökkentheted a szóba jöhető társak számát, a túl laza limitek vagy a kitöltetlen rubrikák viszont azt sejtetik, hogy neked minden mindegy, vagy magad sem tudod, hogy mit akarsz. A legfontosabb indok a kitöltésre azonban az, hogy a rendszer csak jól behatárolt adatok mentén tud jól működni: ha ismeri az elvárásaidat, biztosan nem fog 40 évvel idősebb/fiatalabb, vagy az ország túlsó végében élő társkereső tagokat ajánlani neked.


Ellenőrizd

Szánj rá két percet, hogy alaposan átnézd a késznek nyilvánított adatlapod, így később nem adódhatnak félreértések a kapkodásból - például ha férfi vagy, de nőként állítottad be a nemedet (nem ritka eset), rosszul adtad meg a szexuális beállítottságodat, téves a lakhelyed vagy valami más fontos paraméter. Bizonyos adataid sosem fognak változni, így ezeket elég csak egyszer jól kitöltened, és többé hozzájuk sem kell nyúlnod.« Vissza a leckék listájához Következő lecke »
Copyright 2003-2021. Minden jog fenntartva. A Párom.hu név és logo az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. bejegyzett védjegye.

A nyomtatott oldal webcíme: https://www.parom.hu/szerelemegyetem/2
Nyomtatás dátuma: 2021-01-25 17:35:48