Ajánló

jegyezz meg

Fürdőszoba lámpa variációk, amikre nem is gondolna

furdoszoba-lampa

A fürdőszoba lámpa kínálat manapság rendkívül széles, ám a választás során a funkcionalitás mellett érdemes a design-t is szem előtt tartani. A fürdőzés, felfrissülés és szépítkezés helyszíne a fürdőszoba, ahol mindannyian szeretnénk a legnagyobb kényelemben érezni magunkat. Ehhez nem csak megfelelő szaniterekre és praktikus bútorokra van szükség, hanem bizony ideális világításra is. Sokan nincsenek abban a szerencsés helyzetben, hogy természetes fényt is kap a helyiség, ezért rendkívül fontos, hogy ott a nap bármely szakában világosságot teremthessünk.

Gondos tervezést igényel!
A fürdőszoba a különféle világítótesteknek köszönhetően néz ki igazán stílusosan, ezért ne elégedjünk meg kizárólag a legszükségesebbekkel. Természetesen a helyiség mérete némileg szűkíti lehetőségeinket, és a csatlakozók számára is érdemes már a tervezés során ügyelni. A mennyezeti világítás mellett a világos spotok, valamint az egész egyedi hatást biztosító süllyesztett világítás is remek választásnak bizonyul. Arról nem szabad elfeledkezni, hogy a fürdőszobai világításnak több funkciót is el kell látnia, így a fürdőszoba lámpa biztosítja a kellemes környezet megteremtését fürdőzéshez, de szintén feladata az, hogy a tükör előtt minél nagyobb fény álljon rendelkezésre. Az általános fürdőszoba lámpa mellett tehát a tükör környékére is mindenképpen kerülnie kell valamilyen, minél természetesebb hatást keltő, meleg fényforrásnak.

Általános megvilágítás szórt fénnyel
A mennyezeten elhelyezett lámpatestek az egész helyiséget fénybe borítják, ám a beszerelésnél arra ügyeljünk, hogy ne középre szereltessük azokat. Ez a keletkezett árnyékhatások miatt nem célszerű, hátrányait pedig sminkelés vagy borotválkozás során azonnal megérezzük. A színhőmérséklet és a színvisszaadás tökéletes megvalósulásához kifejezetten fürdőszobai világításra alkalmas típusokat választhatunk, melyek biztonsági szempontból is megfelelnek a nedves helyiség teremtette körülményeknek. A felfüggesztett világítást a fürdőben felejtsük el, vagy maximum egészen extravagáns, nagyméretű fürdőszobákba válasszunk ilyeneket, amelyek egyszerre funkcionálnak otthonunk wellness központjaként és szoba-jelleggel is. Mivel ilyen kialakítással csak rendkívül ritkán találkozni a méretbeli követelmények miatt, így az elter.hu szakemberei is azt javasolják, hogy maradjunk a hagyományos fürdőszoba lámpa típusoknál.

Helyi világítás a falra és a tükör környékére
A fürdőszobai tükör megvilágítása rendkívül fontos, hiszen itt készülődünk minden reggel. A fürdőszoba lámpa elhelyezésekor e területen mindig ügyeljünk arra, hogy a tükör két oldalára kerüljenek a világítótestek, ellenkező esetben árnyékhatásokkal számolhatunk. A tükör felső részére szerelt halogénlámpák esztétikai szempontból kitűnő választásnak bizonyulnak, de ha a sminkelés megkönnyítéséről van szó, akkor ne maradjon el az oldalról érkező fény sem.

Hangulatfények és fali lámpák
Egy kellemes kádfürdőzés és szépségápolás mellé elegendő lehet a hangulatvilágítás is. A falra szerelhető, kifejezetten fürdőszobai körülményekhez igazított fürdőszoba lámpa mellett a párkányvilágítás, a süllyesztett világítás is kitűnő választásnak bizonyul. Segítségükkel azonnal otthonossá és hangulatossá varázsolható a helyiség. Fontos, hogy az egyes világítótestek külön-külön is felkapcsolhatóak, használhatóak legyenek, hiszen a stílus-, és hangulatteremtés csak így valósulhat meg igazán. Legyen szó akár általános világításról, akár hangulatfényekről, a burás vagy előtétüveggel ellátott lámpatestek közül érdemes válogatni, hiszen ez a fürdőszoba lámpa típus kifejezetten a helyiség jellemzőihez van igazítva, megteremtve a biztonságos használatot.

Copyright 2003-2021. Minden jog fenntartva. A Párom.hu név és logo az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. bejegyzett védjegye.

A nyomtatott oldal webcíme: https://www.parom.hu/prcikk_Furdoszoba_lampa_variaciok__amikre_nem_is_gondolna_a34.html
Nyomtatás dátuma: 2021-06-17 08:20:25