Fórum / Szerelem »

jegyezz meg

820. Jani 2019-02-22 18:52:36
Kedves Kuni!

Nem is értem miért kérsz bocsánatot,én mindig örülök hogy ha él a fórum.:-)
Valóban,keserv ez az egész számomra,jelenleg,de egyszer majd minden szép, jó lesz.igenAddig is görcsmentes leszek.:-)

De olvasom Neked is voltak kalandjaid,de faguriga legyek ha értem ezeket az embereket,mire gondoltak,miben reménykednek,miért nem lehet korrektül tisztességesen ismerkedni??

Hozzászólásod utolsó részével teljesen egyetértek,no görcs!!!Hajrá!!:-)

819. Kuni 2019-02-22 14:58:23
Kedves Jani!

Bocsi, hogy beleszólok, de ne keseredj el, mindenhol vannak ilyen emberek.igen

Nekem is, még a randizós időszakomban, volt, hogy a lebeszélt időpontot komolytalanul vette az illető.
Én, elkészültem, elmentem tankolni, mert olyan 50-60 km-t kellett volna autóznom a randi helyszínére, s a tankolásnál eszembe jutott, hogy megcsörgetem, hogy mi van vele. Felvette, s közölte, hogy ő nem jön a randira.
Én nagyon örültem, hogy felhívtam!ugral
Azóta, mindig telefonálok indulás előtt.;-)

A másik esetem, hogy az itteni fotón egy dús hajú, fiatalos férfiú nézett rám, s amikor kiszállt a kocsiból, egy tar kopasz, igencsak idősebb úrral találkoztam, akit nem is ismertem fel.:-o
Megmagyarázta, hogy picit régi a fotó.:-)
Ki gondolta volna?;-)

Volt olyan, hogy az itteni fotóról egy öltönyös, elegáns férfiú tekintett rám, s a valóságban egy "csöves" kinézetű emberrel találkoztam.
Szó szerint értendő.:-(

Szóval, vannak érdekes esetek, de ha az ember már nem görcsösen keres, hanem lesz ami lesz alapon, s élvezettel játszik, akkor bejön az életében a pillanatnyilag igazinak mondható ember.
Meddig tart? nemtudja
Hmm.. Addig tart egy kapcsolat, ameddig annak tartania kell. Erőltetni fölösleges, de, ha mindkét fél élvezi az együttlétet, akkor bármeddig tarthat.
A minőség fontosabb, mint a mennyiség.;-)
puszi
818. Jani 2019-02-22 09:01:27
Kedves Éva!

Jó esetben így kéne müködni,de ehez képest rosszul játszanak,csalnak,tisztelet a kivételnek.

Egy másik durva eset,levelezés,fotó csere,e-mail csere,tel szám csere,szuper minden,alakul a dolog.Randi megbeszélve,juhééééé....és jött a pofára esés,randi napján a Hölgy eltünt mint a kámfor,és elfelejtette közölni hogy nem is jön el,megint megszívtam.Tudod milyen jól esett hogy hülyének néztek,hát ne tud meg.....Jaaa....természetesen a Kedves letiltott mindenhol,naaaaaaaaa...mi ez ha nem szórakozás,részéről.Apuci nem volt otthon,hát játszott.
Hát ezért vagyok én már bizalmatlan.
817. Kuni 2019-02-22 07:19:22
Kedves Gabi!

Szerintem mindannyian érezzük azt, hogy a kegyes hazugság is mikor kellő, s mikor felszínes.

Példáidat nézve:

A gyógyszerezés miatt meghízott lány esetében, az egy állapot, ő is tudja, hogy kövér, de, az miért lenne hazugság, ha pl. ápolt, kellemes ruhákat, kiegészítőket vesz fel, s pozitív a kisugárzása, s az ember azt mondja neki, hogy jól nézel ki?
Önmagához képest néz ki jó, s ez igaz is lehet. Az, hogy jól néz ki, neki sem azt jelenti, hogy a szépségkirálynő választáson indulhat.:-)

A fiú, meg a szocreál lakás.. A randik során fokozatosan ismerjük meg egymást. Ha már a lakásunkat is megmutatjuk, akkor az azzal kapcsolatosan kialakult érzet is erősíti, vagy gyengíti a kapcsolatunk továbbépítését.
Ha a fiúnak tetszett az a stílus, s bár változtathatott volna rajta, de nem tette meg, akkor el kell döntenie a nőnek, hogy neki megfelel-e ez a stílusirány. Ha, meg anyagiak miatt élt úgy, akkor az egy helyzet, s ebben az esetben, lehet valami lelakott, de TISZTA, s RENDBEN TARTOTT. Ha a nőnek a férfi személyisége a fontos, s nem feltétlen az anyagiak, ami természetesen ugyancsak lehet személyiséget jellemző állapot, akkor dönt, hogy kell-e neki ez a kapcsolat.
Mindenesetre nem kell megdicsérnie a lakást, ha nem tetszik neki. Nyugodtan meg lehet mondani, hogy milyen stílust lát, s esetleg a rendet, a tisztaságot pozitívan értékeli.:-)

Az éttermi estnél, egy személyiségjegy, egy zárkózottabb, introvertált ember viselkedési szokásaiból kaptunk ízelítőt.
Semmi gond nincs akkor, ha a helyszínen a nő megvédi az illetőt.:-)
Utána, meg összegzi magában, hogy még jobban megismeri-e, s el tudja-e fogadni az ilyen típusú embert.
Ha nem, akkor sem kell hazudni, hanem az erények hangsúlyozása után, közölni illik, hogy "Szerintem, nem illik össze a személyiségünk, így jobb, ha elköszönünk.".

ÖSSZEGEZVE, MINDENT LEHET KEZELNI ŐSZINTÉN, EMBERSÉGESEN. Mindenkinek jobb, ha az igazságot mondjuk, természetesen mindezt finoman, kedvesen, s úgy becsomagolva, hogy sebeket, fájdalmakat ne okozzunk az illetőnek.
Természetesen, tudom, hogy mindez az én igazságom!hahota

Legyen nagyon szép a napunk!
szia2
816. Éva 2019-02-21 21:55:43
Kedves Jani!

Ez a "hely" egy lehetőség az ismerkedésre, nincs semmire garancia.

Egy hosszabb ismerkedős levelezés, fotó váltások után jöhet 1-2 randi. Ha ezeken túl vagyunk, akkor lehet elkezdeni bízni abban, hogy a megismert ember talán a nekünk megfelelő személy.
Mindaddig ez csak egy "játék".

Egy levélbe,egy fotóba nem kell mindjárt beleszerelmesedni. A találkozón másként kinéző emberen csak mosolyogni tudok.

A hétköznapokban is meg kell találni a jó dolgokat, aminek lehet örülni. :-)

Mikor rossz dolog történik velem, erővel ráveszem magam arra, hogy megkeressem benne a pozitívumot. Vannak helyzetek mikor nagyon nehéz, de törekedni kell a jót megtalálni. :-)

Ha nincs életkedvem, akkor arra gondolok, semmi vész, ebbe még nem halt bele senki. :-)
815. Jani 2019-02-21 21:33:19
Hát Kedves Lányok,nehéz ez itt,vannak érdekes esetek ahogy olvasom,de ez juttot számomra is,a net,meg a hazúgságok.
Hát ismerkedj............életkedv meg 0,mármint nekem.
814. Éva 2019-02-21 21:06:57
Kedves Jani!

Hasonlóan gondolkodunk, de mégsem egyformán. :-)


Nekem olyan találkozóm volt ahol a külső stimmelt, csak a személyes beszélgetés során jöttem rá, hogy nem vele leveleztem. Mikor ezt finoman jeleztem felé, bevallotta, hogy segítettek neki. Megbeszéltük, hogy ez nem volt fair, aztán egy jót beszélgettünk, a végén pedig elköszöntünk. :-)
813. Éva 2019-02-21 20:58:33
Kedves Gabi!

Nekem azért ellentmondás, mert tök mindegy, hogy milyen kapcsolatról beszélünk, a hazugság az hazugság akár ártó szándékú, akár kegyes.
Egyiknek sem szeretnék az áldozata lenni. A kegyesnél nem tartanak elég felnőttnek, intelligensnek, hogy elfogadjam, feldolgozzam az igazságot. Ez sem egy jó helyzet. Nem érdekel senki hazugságot.

Abban egyetértünk, hogy itt a társkeresőn igencsak rostálni kell, mert vannak, akik csak trófeákat gyűjtenek, kóbor numerákat. Kell is okosan taktikázni, hogy mielőbb kibújjon a szög a zsákból, felismerjük a zavarosban halászókat.
Egyetértek veled, hogy akit szeretünk, azzal teljesen őszintének kell lenni, hisz a párkapcsolat alapja a bizalom.
812. ~Gabi~ 2019-02-21 18:54:32
Szerintem külön kell választani az egyes emberi kapcsolatokat.

Más egy felszínes ismeretség, más egy barátság,úgymint egy családi kapcsolat, nem beszélve a női-férfi kapcsolatokról.

Elhiszem hogy rosszul esett. Én egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy ki az a marha ember aki hamis adatok ellenére képes belemenni egy találkozóba. Ennyire buta vagy gátlástalan lenne? Nem gondol bele a következménybe: abba hogy otthagyják se perc alatt, abba hogy úgyse lesz folytatás tehát feleslegesen töltötte az idejét a levelezésekkel, a randira utazással? Másnak ilyen sok ideje van? Így bírja az értelmetlenséget? :-)
811. ~Gabi~ 2019-02-21 18:46:34
Szia Éva,

én azért nem látok ellentmondást mert a kegyes hazugság nálam a fontos emberi kapcsolataimban nem játszik. Az őszinteség az alap.
Ha úgy gondolom - amit írtál - a másikról hogy biceboca, azaz ilyet észre veszek, esetleg cikinek érzek akkor ott nincs is igazán szerelem, szeretet. Hisz akit szeretünk azt úgy fogadjuk el ahogy van, úgy szeretjük, úgy vállaljuk fel, nem szégyelljük.

Ezért én elkaszáltam a társkeresőn az olyan levelezéseket ahol füllentést, lódítást, csúsztatást, ferdítést, hazugságot tapasztaltam. Volt is anyázás a másik oldalról, de ez van. Hazugsággal csak elodázunk egy esetleges problémát, időt nyerünk általa, nem merünk szembe nézni az adott ténnyel.

Akit szeretünk azzal őszintének kell lenni, inkább tőlünk tudja meg az esetleges kellemetlen dolgot - példádnak okáért a bicebócaságot- mint hogy mások kinevessék, kigúnyolják kiröhögjék a háta mögött.
810. ~Gabi~ 2019-02-21 10:42:36
Nem Jani, szerintem nem egyet beszélünk Évával.

Majd kifejtem miért gondolom ezt.
809. Jani 2019-02-21 09:25:25
Drága Gabi,Éva.

Nem akarok belekukorékolni a beszélgetésetekbe,de ugyanazt mondjátok csak más körítésben.:-)
Részemről pedig,ha valaki hazudik nem öszínte,legyen az akár "jóságos".

De visszatérve a társkeresés kontra őszinteséghez,ha már az adatlapon nem a valóságnak megfelelő adatok szerepelnek és randira kerül a sor vajon mi fog történi??Bizony,átverve fogjuk érezni magunkat,és elmegy a kedvünk az egész kereséstől.

Egy megtörtént eset,eljött a nagy nap és a megbeszélt időpont,kapaszkodjatok,simán elmentem a Hölgy mellett,ha nem szól rám talán most is ott várok,hát semmi köze nem volt a fotójához,de még a többi adatokhoz sem,és még én lettem lecseszve hogy nem ismertem meg,nagyon becsapva éreztem magam,hazudtak.
808. Éva 2019-02-20 21:55:15
Kedves Gabi!

Pihenj egy jót, utána frissebb leszel és talán észreveszed az ellentmondást. :-)

A "kegyes" hazugság, attól kegyes, mert nem akarjuk megbántani a másikat, nem akarunk a lelkébe gázolni, mert a pasi pl. bicebóca. Inkább ne tudja, ne fájjon neki. Ettől még lehet jól működő egy kapcsolat minden más téren.
Ez olyan, mint ahogy a Te, sem mondod a mentálisan beteg lánynak, hogy "olyan kövér vagy mint múltkor", nem akarod megbántani.
807. ~Gabi~ 2019-02-20 21:17:00
Lenyomtam 15 órát munkába, de én nem látom. :-)

Csiszi példáját hoztad fel, nekem meg az úgy rémlett mint ahogy válaszoltam neked.

*
Az miért kegyes hazugság Éva, ha nem merek őszintének lenni a másikkal - mindegy hogy első kapcsolatfelvételek vannak vagy esetleg jó pár levél és randi van a hátunk mögött- és azt mondani, hogy bocs ma este másra vágyom. Én megyek táncolni, neked kellemes estét, jó olvasást, filmnézést.
Szerintem a kegyes hazugságok nem ilyenek. :-)

Ha meg azért hazudik valaki mert csalni akar, meg más társaságra vágyik , akkor mi jó búbánatért ülteti magát meg a másikat is a hintába, hisz előbb-utóbb úgyis kiderül a más habitusuk, mentalitásuk.

Az előző azért is érdekelne mert az előző kapcsolatomban nekem természetes volt, hogy nem vágytam mindig tömegre, hangos zenére, bulira akkor az exem elment a barátaival én meg maradtam otthon és énidőztem. Ilyen az ismerkedésünk elején is volt, későbbi években szintén.
De fordítottan is mi nők napoztunk, tengerben fürödtünk a pasik meg bent a hűvös szobában pl meccset néztek és természetes volt, hogy mindenki azt csinál amit akar. Hisz nem vagyunk összenőve. Ami engem érdekel az lehet hogy őt abszolúte nem, vagy pont akkor nem és másra vágyik.
806. ~Gabi~ 2019-02-20 21:02:10
Igazad is van, meg nem is. :-)

Utolsó mondatodnál maradva, igen joga van. De mi van akkor ha azon önhibáján kívül nem tud változni? Esetleg romboló hatású pl az adott ember külsejére vonatkozik, vagy élethelyzetére pl lakhatási körülmény, viselkedésbeli problémák.

Konkrét példák. Ismerek egy lányt. Mentálisan beteg. Soha nem derül ki hogy miért alakult így az élete, de nem is lényeg ez most. A gyógyszerek mellékhatásaiként felszedett vagy 18-20 kilot. Az életbe nem adja le ezt a pluszt súlyt. Hiszen ahhoz az kellene hogy a gyógyszereket ne szedje tovább. Ez viszont azt eredményezné, hogy első körben önveszélyes később talán közveszélyes lenne. ( Az más dolog hogy a gyógyszereknek köszönhetően vagy 20 évvel megrövidül az élete, mert durva mellékhatásai vannak)
Szegény lány azért diétázik, sokat mozog de nem igazán tud leadni pár kilónál többet. Ennek ellenére ha néha néha találkozunk mindig megjegyzem, hogy jól néz ki, fogyott is talán.
Tehát én soha nem tudnám bántani, megsérteni, őszintének lenni egy olyan dolog kapcsán - konkrétan kövérség- ami nem miatta alakult úgy.

Élethelyzet: Barátnőm mesélte hogy randizott egy pasival. Harmadik alkalommal a fiú lakásán kötöttek ki. Ő dobott egy hátast mert olyan lepukkant, szegény lakást még életében nem látott. Közben meg a fiú úgy vezette körbe a másfél szobás panelben mintha kastélyt mutogatna.
Nemcsak ezért , de nem lett komoly kapcsolat az ismerkedésből. Viszont a barátnőm se tudta azt mondani a fiúnak, hogy zavarja mert olyan szőnyeg van a hálószobában mint ami az ő 78 éves nagymamájának a szobájában van. A bútorok is szocreál típusúak voltak, holott a fiú volt vagy 35 éves.

Viselkedésbeli problémák: Randiztam irtó-irtó régen egy fiúval, aki csak sétálni és padon ülni szeretett volna. :-) Nyáron, 34 fok révén én viszont hűvös, árnyékos székben szerettem volna ülni és jégkockás limonádét inni. Nagy nehezen rávettem, hogy üljünk be valahova. Rajtunk kívül még sokan gondolkoztak így, a hely tele volt. Pincérfiú odajött hozzánk kérdezett, poénkodott...előre dolgozott már a borravalójáért, szegény pasi meg szerencsétlenkedett egy sort. Akkor esett le hogy ő nem igazán járhat ilyen helyekre, nem tudja kezelni a helyzetet, a komfortzónáján kívül esik. A pincér is észrevette mert elkezdte szegényt égetni előttem meg a körülöttünk levők előtt. Mondjuk feldobtam csóri pincérnek a labdát vérvörös fejjel talán még most is azt keresi, de úgy összességében kellemetlen volt az egész, hogy nő létemre én kezeltem le a helyzetet helyette. Én úgy tettem mintha nem történt volna semmi, nem is engedtem hogy felhozza a témát, mert hát mit is mondhattam volna neki?
805. Éva 2019-02-20 20:51:54
Kedves Gabi!

Ellentmondásban vagy önmagaddal, lásd 800-as bejegyzésed első mondata.

Szó sem volt arról a példában, hogy mennyire régi, vagy új a kapcsolat.

A hazugságról és annak milyenségéről beszélgettünk.

804. ~Gabi~ 2019-02-20 20:27:08
Szia Éva,
maradjunk Csiszi példájánál :-) Viszont utána általánosságban írnám.

Ha egy mondattal akarnék felelni azt mondanám, mindegy mi az apropója a hazugságnak. A lényegen nem változtat, ami számomra az, hogy Csiszinek a pasi 100%-ban nem jön be.
Az elején már hazudik neki, mert kikapcsolódni vágyik, akkor mi lesz később?
Miért nem lehet azt megmondani, hogy szimpi, kedves, értelmes humoros a pasi de ő ma este táncolni vágyik. Azért mert két ember ismerkedik esetleg kapcsolat alakul ki köztük akkor nem fognak a nap 24 órájában sülve főve együtt lenni.
Mindenkinek van egy habitusa, kialakult élete. Ebbe kell belepasszírozni a másikat, nem pedig feladni önönmagát csak hogy társa legyen.

Egyébként én ismerkedéskor, de párkapcsolatban sem igazán tudom elképzelni a hazugságokat, füllentéseket, mismásolásokat. Ha ez felüti a fejét az gondot, problémát jelez.
803. Éva 2019-02-20 19:58:15
Az igazságnak több arca is lehet.

Vegyük Csiszi példáját. Bocsánat Csiszi.

Ha azért hazudja, hogy otthon tv-t néz, mert nem akarja megbántani a pasit, nem akarja neki azt mondani, hogy "sótlan, otthon ülő, botlábú vagy, amúgy imádni való". Néha kell egy kis seggrázás a jó közérzetért. Nem ismerkedni, nem csalni, csak szórakozni akar. Ez lehet kegyes hazugság.

Ha azért hazudja, hogy tv-t néz, mert ismerkedni, csalni akar, és egy táncos hely erre alkalmas lehet, ebben az esetben más az indíttatás.
802. Éva 2019-02-20 19:41:25
Csak nyugodtan figyelj. :-) hahota
801. Kuni 2019-02-20 16:32:00
Ez így van.kezfogas
A kegyes hazugság érdekes dolog. Érzésem szerint, akkor pozitív kicsengésű ez a dolog, ha figyelembe vesszük annak az embernek a mentális, lelki, s összes személyiségjegyeit, akinek "hazudunk", s a terhelhetőségének megfelelő mértékben tálaljuk a "valóságot".
Itt annyi csak a probléma, hogy aki tálalja a valóságot, az biztos, hogy jól mérlegel?:-o
valahol, mindenkinek jogában áll megtudni az "igazságot", ami egy szubjektív dolog sok sok esetben, s utána eldönti, hogy mit kezd azzal az információval.:-)
 

Keresés a fórumban


Keresés itt: társkeresés de őszintén:)))
keresés

Beállítások

Rendezés
Sorrend
Hozzászólás / lap
Automatikus moderálás (illetlen szavak kicsillagozása)
Spéci kódok megjelnítése a szövegben
Spéci kód súgó
Válasz módjaCopyright 2003-2019. Minden jog fenntartva. A Párom.hu név és logo az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. bejegyzett védjegye.

A nyomtatott oldal webcíme: https://www.parom.hu/forum_topic_tarskereses_de_oszinten_c570.html
Nyomtatás dátuma: 2019-02-23 15:30:30