Fórum / Női dolgok »

jegyezz meg

109. Jani 2019-02-22 19:39:06
Trükkök, tippek, fortélyok magányos férfiaknak A világ legjobb rántottája spékelt gombával tűzdelve. Elkészítési idő: gyakorlattól függően kb. másfél óra. (Max. 3 nap) Hozzávalók két személyre:

ízlés szerint 3 - 4 sör, vagy/és 2 dcl. hubi kevés sötét vagy világos-barna rántást és sok sört készítünk ízlés szerint még egy kis sör csipetnyi félkész kozma ízlés szerint három evőkanál só, porcukor, vagy valami más fehér szütyi egy-két-kilenc szakácskönyv 15 dekányi főző- lángolt- ill. sült- vagy esetleg főtt kolbász nyersen 3 db löncskonzerv (biztonsági tartalék) 2 - 8 lábas, fazék vagy serpenyő-edény gyakorlattól és tisztaságtól függően 1 spachli (ha véletlenül lenne tiszta fakanál, az is megteszi) 1 levél seduxen, jód, ragtapasz, írix, harapófogó telefon (programozható legyen, mert égett kézzel könnyebb egy gombot megnyomni), Más! nem. Ja, és egy rezsó. Más már nem. Ja, és 3 - 45 db tojás esetleg

Elkészítés

1. Bontsunk fel egy sört. 2. Bőségesen reggelizzünk meg. (Üres gyomorral nem lehet jól reggelit főzni.) 3. Jöhet a következő sör. Meg egy hu... bbi. 4. A szalonnát elkezdjük sütni. A tojásokat vékonyan meghámozzuk, és a munkaasztalt ügyesen megbillentve belecsorgatjuk egy előre alákészített lábaskába. Ahogy a többi hozzávalóval bővítjük, úgy derül fény az ideális edény méretére. (Megjegyzés: ideális edényméret nincs!) 5. Tegyük félre az égett szalonnát és keressük meg a sö... kolbászt. (Újság mellett a másik szatyorban! Tudod, ami a csomagtartóban volt mielőtt a szerelő elvitte a kocsit.) 6. Míg fellapozzuk a szakácskönyvet és lenyelünk egy ampullával, a zsírban fonnyasztott gombát megdinsztelhetjük. (Értelmező szótár I. / 231. old.) 7. Végül is gomba nélkül sokkal jobb. 8. (Nem kéne egy újabb sör?!) Akáco súúúúúú! út... keressük meg a lábost a kicsontozott tojásfehérjékkel. 9. Óvatosan felverjük... a szomszédasszonyt. 10. Míg ő mosogat, meg összeüt valamit, hívjunk festőt. Letofonon. Izé, tofemo... tefomo... telefonon. 11. Egyúttal rendelhetünk pizzát is, nem? Sokkal egészségesebb. És jobb! 12. Különben is, ki nem állhatom a tojást.

108. Jani 2019-02-22 19:01:01
leborul

Üdv a konyhában!Köszi hogy hozod a recepteket!:-)
Várjuk a következőt!

Lányok,vegyetek példát Neo séftől,és kéretik hozni a recepteket!

Köszi,Jani a kukta.
107. Neo 2019-02-22 10:45:26
Agglegénytál:-o

hozzávalók / 4 adag

80 dkg burgonya
3 közepes fej vöröshagyma
6 db paprika
4 közepes db paradicsom
20 dkg lángolt kolbász
6 db tojás
2 teáskanál só
bors ízlés szerint

elkészítés

A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk, és kevés olajon megsütjük.
Külön lábosban megsütjük a felkarikázott hagymát, hozzáadjuk a cikkekre szeletelt paradicsomot és a paprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amikor megsült, hozzáadjuk a sült krumplihoz, és a felkarikázott kolbászt is.
A tojásokat felverjük, sózzuk, és a a krumplira öntjük, majd jól összesütjük
;-)
106. Neo 2019-02-22 09:16:18
Randis/bundis kenyér :-o

hozzávalók / 4 adag

3 db tojás
0.5 dl tej
4 gerezd fokhagyma
5 szelet kenyér (egykilós kenyérből félbevágva, tehát tíz félszelet lesz)
só ízlés szerint
3 dl napraforgó olaj

elkészítés

Egy tálba a tojásokat felütjük, egy csipet sót teszünk bele és felverjük.
Beleöntjük a tejet, és belereszeljük a fokhagymagerezdeket, majd összekeverjük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a kenyérszeleteket a tojásban megbundázva, az olajba helyezzük, és aranysárgára sütjük mindkét oldalukon.
Papírtörlőre helyezve lecsepegtetjük a fölös olajtól.


;-)
105. Jani 2019-02-22 08:46:10
Szabolcsi töltött káposzta.

Káposztához
1.7 kg káposzta (2 db kis fej)
80 dkg darált sertéshús
15 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg rizs (három marék)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek fűszerpaprika
2 db babérlevél
1 csokor kapor
1 db tojás
20 dkg sűrített paradicsom
1 db leveskocka (ízlés szerint)
5 dkg mangalica zsír
Tálaláshoz
450 g tejföl

elkészítés
Egy fazékban vizet forralunk, belerakjuk a káposztákat, és megabáljuk, egyesével leszedjük a szükséges mennyiségű leveleket. A többit vékony csíkokra szeleteljük.
Egy nagy fazékban megdinszteljük az egyik fej finomra vágott hagymát, 5 dkg kockára vágott szalonnával. Ha kész, a tűzről lehúzva pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, rádobjuk a felszeletelt káposztát, és átforgatjuk.
A másik fej hagymát szintén megdinszteljük a zúzott fokhagymával együtt, majd pirospaprikával megszórjuk, és a darált hússal elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, rizst (gyors rizs is lehet), a 10 dkg darált szalonnát, sózzuk, borsozzuk, de a sóval vigyázzunk, mert a szalonna is sós.Az apró leveleket megtöltjük, és a káposzta tetejére rakosgatjuk. A sűrített paradicsomot felhígítjuk annyi vízzel, hogy az jól ellepje majd a káposztát, és felöntjük vele. Hozzáadjuk a leveskockát, babérlevelet és a finomra vágott kaprot.
Lefedve lassú tűzőn készre főzzük, mire megfő, elpárolog a leve, de azért egy kicsi maradjon rajta, ne legyen teljesen száraz.
Tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!:-)
104. Jani 2019-02-21 15:47:35
Télbúcsúztató gyümölcssaláta.

hozzávalók / 4 adag
1 db körte
1 db alma
1 db banán
1 db kivi
1 db narancs
1 marék dió
1 ek citromlé (frissen facsart)
3 ek méz

elkészítés
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, apróra törjük, hűlni hagyjuk.
A gyümölcsöket meghámozzuk, kis darabokra vágjuk. Citromlével meglocsoljuk, és összekeverjük őket.
Mézzel ízesítjük, kis tálakba téve kínáljuk és pirított dióval megszórjuk a tetejét.

Jó étvágyat!:-)
103. Jani 2019-02-21 15:43:18
hahota

Kiegészítés:

És megnézed ahogy megeszik......:-D
102. Kuni 2019-02-20 16:33:43
:hhaota
Kiegészítés:
Vágatsz...
Megvajaztatod...;-)
101. Neo 2019-02-20 11:54:48
gondoljunk a kezdőkre is!igen

Vajas kenyér

Hozzávalók:
Kenyér
Vaj

Elkészítés:
Vágsz egy szelet kenyeret és megvajazod. Igény szerint megsózod.

Tanácsok:
Vigyázz ha éles a kés.

Elkészítési idő: 1 perc:-o
100. Jani 2019-02-20 08:58:10
Töltött csirkecomb.

hozzávalók / 4 adag
4 db csirkecomb
2 db zsemle (száraz vagy pirított)
3 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
30 dkg csirkemáj
1 ek napraforgó olaj
2 közepes db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db tojás
1 csokor petrezselyem
1 ek sertészsír (vagy bármilyen zsiradék, a tepsi kikenéséhez)

elkészítés
A megpirított (vagy száraz) zsemléket 4 felé szeljük, és egy tálba tesszük. Felöntjük tejjel, megnyomkodjuk, és hagyjuk állni. Ha a zsemlék jól megszívták magukat, akkor előkészítünk egy másik tálat, és határozott mozdulatokkal kinyomkodjuk a zsemléből a levet, és egy másik tányérba rakjuk.
Előkészítjük a csirkecombot. Az ujjaink segítségével benyúlunk a csirkecombok bőre alá, és óvatosan elválasztjuk a húst a bőrtől. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
A csirkemájat apró darabokra vágjuk.
Egy serpenyőben kevés olajon a felaprított vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felkockázott májat, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük, és a felaprított fokhagymákat is belekeverjük. Kicsit pirítjuk, és az egészet beleöntjük a már kinyomkodott zsemlékhez.
A májas-zsemlés alaphoz hozzáadjuk a tojásokat, a felaprított petrezselymet, sóval, borssal fűszerezzük. A kezeink segítségével masszává gyúrjuk.
Egy evőkanál segítségével óvatosan betöltjük a combokat, szükség esetén hústűvel/fogpiszkálóval lezárjuk a széleit.
Egy kizsírozott tepsibe tesszük a combokat, és alufóliával lefedjük. Mehet a sütőbe 200 fokra, 60 percre.
Miután megsültek a csirkecombok, levesszük a fóliát, és egy-egy evőkanál zsírral nyakon öntjük mindegyik combot, majd további 10 percre visszarakjuk a sütőbe, hogy jól megpiruljanak. Petrezselymes krumplival tálaljuk.

Jó étvágyat!:-)
99. Jani 2019-02-19 11:35:45

Tojásos-újhagymás tepertőkrém.

hozzávalók / 4 adag

25 dkg tepertő (darált)
8 db főtt tojás
4 közepes db újhagyma
2 dl tejföl
3 ek majonéz
2 teáskanál mustár
só ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma

elkészítés

A tojást megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk.
A hagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk.
Egy tálba tesszük a felaprított hagymát és a tojást, botmixerrel összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a darált tepertőkrémet, majonézt, tejfölt, zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd krémes állagúra dolgozzuk össze.
Píritóssal kínáljuk.

Jó étvágyat!:-)
98. Jani 2019-02-18 15:43:23

Tepsis krumpli, ahogy még nem láttad.

hozzávalók / 4 adag
1 kg sárga burgonya
só ízlés szerint
2 db vöröshagyma
2 ek csípős fűszerpaprikamag-olaj (ízlés szerint)
bors ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
füstölt édes fűszerpaprika ízlés szerint
15 dkg füstölt szalonna

elkészítés
A burgonyákat megtisztítjuk, majd cikkekre vágjuk. Egy nagy lábasba dobjuk, majd forró vízzel felöntjük.
Sózzuk, majd forrástól számítva 3 percig főzzük. Leszűrjük.
Egy nagyobb tálba öntjük a leszűrt burgonyát, majd belekeverjük a vékony szeletekre vágott vöröshagymát is.
Meglocsoljuk a fűszerpaprikamag-olajjal, majd újból elkeverjük.
Jöhetnek a fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó és egy kevés füstölt fűszerpaprika.
Jól összeforgatjuk, majd egy kiolajozott tepsibe öntjük a keveréket.
Megszórjuk az apró darabokra vágott füstölt szalonnával, és 200 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük.
Vékonyra vágott újhagymával, petrezselyemmel tálaljuk.

Jó étvágyat!:-)
97. Jani 2019-02-17 09:05:08
Ujjszopogatós csirkeszárnyak:-)

hozzávalók / 4 adag
8 db csirkeszárny
só ízlés szerint
szegfűbors ízlés szerint
szegfűszeg ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
római kömény ízlés szerint
édesköménymag ízlés szerint
4 db zöld kardamom
chilipehely ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér
4 ek olívaolaj
1 ek méz
1 ek szójaszósz

elkészítés
A csirkeszárnyakat megmossuk, majd "összecsomagoljuk", hogy sütés közben ne nyíljanak ki.
A fűszereket alaposan összekeverjük a lereszelt fokhagymával és gyömbérrel, valamint az olívaolajjal és a mézzel. Kevés szójaszósszal ízesítjük a pácot, és megkenjük vele a szárnyakat.
Hagyjuk legalább fél órát szobahőmérsékleten pácolódni, aztán tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe 30-35 percre, amíg szépen meg nem pirul.

Jó étvágyat!:-)
96. Jani 2019-02-16 07:46:59

igen

Betyáros egy étel,főleg bográcsban az igazi.igen
95. Kuni 2019-02-15 13:03:04
Rímel.....;-)
94. Neo 2019-02-15 13:02:14
ez szerintem is marhaság igen:-)
93. Kuni 2019-02-15 12:58:52
elajul
" A marhafarkat a hentessel feldaraboltatjuk."
Tiszta horror.hahota
Mit szól a tehén asszonyság?;-)
92. Neo 2019-02-15 11:09:01
Ököruszályleves

Hozzávalók:
1 db marhafarok (kb. 1 kg)
2 sárgarépa
2 fehérrépa
1/4 fej zeller
1/2 karalábé
1 fej hagyma
1 paradicsom
1/2 paprika
1 csokor petrezselyem

egész bors
5 dkg levestészta



Elkészítés: A marhafarkat a hentessel feldaraboltatjuk. Beletesszük egy tepsibe a répával, gyökérrel, zellerrel, karalábéval, hagymával. Forró sütőbe toljuk, a legmagasabb lángon addig sütjük, míg a zöldségek és a hús széle elkezd pirulni.

Ekkor kivesszük, egy lábasba tesszük a paradicsommal és a paprikával. Annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje (én 4-5 l-es lábasban szoktam főzni). Felforraljuk, majd rögtön mérsékeljük a lángot. Folyamatosan leszedjük a habját, nagyjából 3/4 óra múlva beleteszünk 1 evőkanál sót, kb. 10 szem borsot. Beledobjuk a petrezselymet is. Alacsony lángon gyöngyöztetjük kb. 6 órát, közben ne keverjük meg, a lének kb. 2/3-ra kell csökkenni. Ha ennél több fogyna, óvatosan öntsük fel vízzel.

Mikor kész, elzárjuk, fél órát fedő alatt pihentetjük. Kiemeljük a húst és a zöldségeket, a lét sűrű anyagon (pl. pelenka) átszűrjük.

A tésztát külön sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A húst a zöldséggel és a tésztával külön-külön kínáljuk a leveshez.

A recepthez semmi közöm, csak bemásoltam:-D

91. Társam keresem... [VIP+] 2019-02-15 11:02:46

hehehe

90. Neo 2019-02-15 10:51:13
:-)
főleg akkor ha az ember kocsonyát főz.... vagy öreg marhát;-)
 

Keresés a fórumban


Keresés itt: Recept csere-bere.
keresés

Beállítások

Rendezés
Sorrend
Hozzászólás / lap
Automatikus moderálás (illetlen szavak kicsillagozása)
Spéci kódok megjelnítése a szövegben
Spéci kód súgó
Válasz módja



Copyright 2003-2019. Minden jog fenntartva. A Párom.hu név és logo az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. bejegyzett védjegye.

A nyomtatott oldal webcíme: https://www.parom.hu/forum_topic_Recept_cserebere_c4388.html
Nyomtatás dátuma: 2019-02-23 16:22:14